Huis te koop in Abruzzo Italië

Tussen de Marche en Puglia ligt de prachtige provincie Abruzzo.
40 minuten van het vliegveld, vlak bij Lanciano staat aan het eind van een doodlopende weg dit landhuis met schuur op circa 1.600 m2 land. Rustig gelegen tussen de wijngaarden en olijfbomen.

EUR. 125.000,- k.k.

info@meduca.nl

Het huis meet 5 x 10 m, is volledig van steen/beton en bestaat uit: begane grond, 1e verdieping en zolder met cement vloer en stenen dak (geen houten balken), dichte trap met lichte kleur marmeren tegels (trappenhuis in midden van het huis) met aan de ene kant de woonkamer 4 x 4 meter en aan de andere kant de eetkeuken 4 x 4 meter met grote goed functionerende open haard. 

Tussenverdieping met badkamer/toilet. 1e verdieping met 2 grote slaapkamers ieder 4 x 4 meter met openslaande deuren naar het nog op te knappen balkon aan de voorkant van het huis. 

Huis kopen in Italie

De woonkamer (4×4 m)

Het huis is onlangs gerenoveerd: dak opnieuw gemetseld, dakpannen vervangen, binnenmuren en plafond beneden aangepakt (wit gestuukt), vrijwel overal nieuwe witte aluminium kozijnen met dubbel glas en met witte aluminium rolluiken en metaalkleurige gegalvaniseerde (roestvrije) horren. Nieuwe kunststof strakke witte grote voordeur, overal, behalve de badkamer, Italiaanse terrakleur keramische tegels op de vloer, badkamer lichtblauwe tegels (badkamer moet nog opgeknapt worden, maar heeft wel een bad/douche, toilet en wastafel). 

De muren en het dak van de uitbouw waar de badkamer/toilet zich bevindt, zijn onlangs met 10 cm dikke platen geïsoleerd (met een sneeuwdak er bovenop) en aan de buitenkant gerenoveerd en afgewerkt met Italiaans geel stucwerk. Het huis heeft dikke muren van oranje bouwstenen met luchtkamers, waardoor het in de zomer binnen een redelijke temperatuur blijft. 

Vrijstaande, nu nog open, schuur/garage van ca. 50 m2 met zeer recent opnieuw gemetseld gerenoveerd bitumen dak (deze schuur bestaat momenteel uit 2 delen, 1 open deel (garage) en 1 deel met een metalen rolluik (schuur waar de CV ketel hangt). Volgens de gemeentelijke geometra mag de schuur/garage worden opgeknapt tot extra woonruimte (maar blijft wel ingeschreven in het kadaster als schuur). 

Grote, met metalen raster verstevigde, cement porticado terras vóór het huis met metalen palen voor een afdak, cementvloer met metalen raster om het hele huis heen (het huis staat op een stenen ondergrond door de bergen achter ons), grote super stevige cement muur met fundering achter het huis tegen het land van de buren (dat iets hoger ligt) met afwatering, nieuwe dakgoten en regenpijpen, achterplaatsje met buitenkraan/wasbak, buitenverlichting.

Huis kopen in Italie

De keuken (4×4 m)

Centrale verwarming op gas (overal witte radiatoren) met lamborghini CV ketel in de schuur en 1000 liter gastank in de tuin met veiligheidsrooster, koken op gas (geen butagasflessen, maar vanuit de gastank), gemeentewater met super schoon prima drinkbaar water dat direct uit de bergen komt en via gemeentelijke waterzuiveringsinstallatie naar het huis gaat. 

Nieuwe kunststof pozzo nero voor afvalwater ook met veiligheidsrooster (geen aansluiting op riolering i.v.m. landhuis), elektra met meerdere groepen. Televisie aansluiting, grote schotel op het dak voor Italiaanse t.v. en schotel voor Nederlandse t.v. en goed internet bereik.

De badkamer (binnen), het balkon en de schuur (behalve het dak) moeten nog worden opgeknapt, daar zijn we nog niet aan toegekomen. Verder voldoet het huis aan alle eisen om comfortabel te kunnen wonen.

Het huis is vrij gelegen midden in een grote wijngaard en olijfbomen velden met geasfalteerde toegangsweg met lantaarnpalen. Laatste huis op een doodlopende weg. Ongeveer 1600 m2 tuin met oude olijfbomen, een grote vijgenboom en jonge fruitbomen (appel, peer, perzik, kaki, pruim, abrikoos, kers, etc.). 

Riviertje aan eind van het land van de buren, waar je zo naar toe kan lopen. Goede, gezellige en behulpzame buren die ook bij je afwezigheid het huis in de gaten houden. Tuinman die tegen kleine vergoeding een paar keer per jaar het gras maait en de bomen snoeit/bemest. We hebben lange tijd een grote biologische moestuin gehad, die gemakkelijk weer opgestart kan worden.

Huis kopen in Italie
Huis kopen in Italie

Bushalte aan het eind van de toegangsweg (op 500 meter van het huis). 6 km van het dorp met postkantoor, supermarkt, basisschool, apotheek, cantina met goedkope goede wijn, frantoio met prima olijfolie, tuincentrum, speeltuin, kapper, bar etc. en 6 km naar de stad met alle voorzieningen incl. ziekenhuis, dokter, tandarts, zwembad, restaurants, winkels, meerdere winkelcentra, doe het zelf zaken, tankstations, bioscoop, basisscholen, middelbare scholen, sportclubs, tuincentra, antieke dorpskern met diverse kerken, wandelprommenade, voetbalveld, treinstation, bus naar o.a. Rome en Pescara, Italiaanse taalschool, etc. 2 x per week markt. 

Vuilnis wordt dagelijks opgehaald. Bakker en kaasboer komen desgewenst aan de deur. Dagelijks komt de postbode, de gasleverancier komt na een telefoontje meestal binnen 3 dagen. In de zomer zijn er heel vaak festiviteiten in de stad met muziek, folklore en afsluitend groot vuurwerk.

Abruzzo is nog een stuk onontdekt Italie, er zijn dan ook bijna geen buitenlandse toeristen, maar Abruzzo heeft wel een 133 km lange kust met vele op houten palen gebouwde trabocchi, de vissershuisjes die nu soms zijn omgebouwd tot restaurant. Mooie stranden vind je o.a. in Pescara, Francavilla, Lido Riccio, Fossacesia en San Vito Chietino met de wandelpier. 

In het binnenland zijn diverse natuurparken, meren zoals het Lago di San Domenico, het Lago di Scanno, het Lago Sant’Angelo en het lago di Bomba, antieke steden en diverse wintersport accomodaties zoals bijvoorbeeld Passolanciano, Alto Sangro – Roccaraso/Rivisondoli of Campo di Giove – Majella occidentale. De skigebieden reiken tot een hoogte van 2403 meter.

Huis kopen in Italie
Huis kopen in Italie

Het huis ligt op 40 minuten rijden van het vliegveld in Pescara met goedkope Ryanair vluchten naar Weeze (Duitsland). Met de auto 15 minuten naar diverse stranden (kiezel of zandstrand met strandtenten of stille stranden), een half uur naar de bergen en via de snelweg ca. 1 uur naar de wintersport.

Wij verkopen het huis inclusief wat meubelen, keuken met lichtgele kastdeurtjes met gaskookplaat en afzuigkap. Metalen stevige voorraadrekken en divers kleingoed. 

Wij hebben hier altijd hele fijne vakanties gehad en gaan nu het huis verkopen, omdat ons leven een andere richting heeft genomen.
EUR. 125.000,- k.k. 

Samen met een goede, lokale makelaar helpen wij je probleemloos door het aankoopproces.
Mail bij interesse naar info@meduca.nl

Huis kopen in Italie